Scoil: Doirín

An Doirín, Co. Mhaigh Eo
Seán Mac Cárthaigh

Ar an leathanach seo

1. \Bhí rí an uair amháin agus bhí duil mor aige i sgealaideact. Bhí ingean aluinn aige agus geall sé an ingean do fhear ar bit a cumaocaid (?) sgeal nac mbead deiread leis. Tainig a lan daoine agus thosigeadar ag sgéalaidheacht ach ní raibh an rí sásta leobhta agus i n-áit a ingean thabhair doibh iad a cuir chun báis. Faoí dheireadh is faoí deoidh tháinig fear chuig an rí agus dubhairt go raibh sgeal iongantach amach sa amach aige. Innse dom é arsa an rí. "Bhí rí mor an uair amháin agus faitios go dtiocfad gorta ar an tir rinne sé ionlan mor comh mor le cnuc agus lion sé suas le cruitneact é. Bhí poll beag ar an doras cun aer a leigint isteac. Ní tuisge gac rud réidh aige nar
    AT2300: Endless Tales
    Tomás Ó Maolfhabhail