Scoil: Doirín

An Doirín, Co. Mhaigh Eo
Seán Mac Cárthaigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear agus a bhean ann fada shoin agus bhí siad ag comortas cia acu a chomharach an leabhadh agus dubhairt an fear an céad duine a labhaireach go gcaithfeadh an duine sin an leabadh a comharadh go cionn bliadhna. Tainig comharsan isteach agus labhair sé leobhta act níor labhair siad leis agus cuaid sé amach aríst. Tamaill in dhiadh sin chuaidh an fear go dtí an leabadh thóg sé amach an pluidh agus sé go direach ghá cuir ar an teine nuair a labhair an bean agus dubhairt sí. O a bastairt na dóigh an pluid agus b'eigean di an leabhad a comairadh go cionn bliadhna.
    Siobhán Ní Chaitigín
    Tomás Ó Caitigín