Imleabhar: CBÉ 0148

Dáta
Suíomhanna
An Príomhbhailiúchán Lámhscríbhinní, Imleabhar 0148, Leathanach 327

An Príomhbhailiúchán Lámhscríbhinní, Imleabhar 0148, Leathanach 327

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    fadh sé isteach fiach cadé an cúrsa - an slíghe - bhí aca. Fuair sé pollín éigin go raibh sé a’ fiachaint isteach is cad a dhíneadar ná iarann dearg
    a bhualadh ar a shróin is bhlaés sí is chuir sé i n-iag ar shlíghe éigin í is d’fhág sé annsan iad agus d’imthigh sé go droichead - go dorus- na bhflaitheas arís. Seadh! fiafradh de ché bhí amuich. Dubhairt sé gurb é féinig a bhí amuich aríst is cadé
    an - ná leogfadh na diabhail isteach i n-ao’ chor é olc ná maith. "’Bhfuil fios agat cad a dhianfaidh sibh," ar seisean Ár dTighearna, ar seiseann, ciad buidheachas leis, "tugaidh solus do is scaoílidh ar fuaid a’ domhain é ’n-a Jack ó The Lanther." Ar seisean. Siné Jack O’ The Lanther a bhí a’ rith
    fudó agus níl aon tuairisg anois air, bhí an tiarma amuich is tá sé thuas ins na flaithis.
    Siné mo scial-sa agat anois a sheana- bhuachaill, is má tá briag un bhíodh, agus is fudó chuala é sin age sean daoine ar siúbhal - seana Seán - Sheán
    Gabha.