School: Árd Cróna

Anagaire, Co. Donegal
Éamonn Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    sí arsa an gasúr, “nó ní fhacaidh mise cuach aríamh a roimhe”. Sin ins an chrann sin thall í”, arsa an seanduine. Le sin go direach thóg an gasúr cloch agus chaith sé an chloc ar an t-sean-bean agus thuit sí marbh. “Ó tá mo sáith indiu agam duit a mhic (ma) na mí chomhairle”, arsa an seanduine.
  2. [-]
    Sgéal
    Bhí triúr gasúr ann aon uair amháin agus fuair a máthair bás. Annsin phós an t-athair bean eile agus bhí an bhean seo go h-iontach olc do na páistí. Ar an adhbhar sin ní thiocfadh leo fanacht san teach a chor ar bith. Oidhche amháin dimthigh siad leo go dtí cros-bhealach agus chuaidh ‘acha’n duine acá (le) bealach do fhéin.
    Dimthigh an gasúr a ba óige leis giota fada
    Róise Nic Aodha