School: Mín an Tóiteáin

Mín an Tóiteáin, Co. Donegal
Conall Mac Cuinneagáin

1. (continued from previous page)
    agus d’innis sí do na h-áthair an méid a dubhairt an bhaintribheach. Thug an gréasaidhe sean-bhróg duithe agus poll uirthe agus dubhairt sé leithe da gcongbhochadh an bhróg an t-uisge go bhpósfadh sé í. Thug an ingéan an bhróg (duithe) léithe agus líon sí na puill le gach uile séort agus chonbhuigh an bhróg an t-uisghe. Chonnaic an gréasaidhe go rábh ciall ag a inghin. Pósadh an gréasaidhe agus an bhaintreabhach annsin. Nuair a bhí an pósadh thart tamall rinne an bhean dearmadh ar an gheall a thug sí de ingéan an gréasaidhe. Bheireadh sí arán buidhe duithe agus arán géal dá ingéan féin.
    Tháinig an ghéimhreadh is tháinig an sneachta cuir an bhean culaidh páipéir ar inghean an gréasaidhe agus chuir sí amach í ag iarraidh sméara dubha. Shiubhal an chailín léithe go dtéachaidh sí isteach í dteach beag ins an choillidh agus bhí trúir fear chois na teineadh agus ní rabh siad níos mo na trí fhód monadh. Shuidh sí síos ag an doras ag ithe giota
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Brighid Ní Dhochartaigh