School: Mín an Tóiteáin

Mín an Tóiteáin, Co. Donegal
Conall Mac Cuinneagáin

1. Séan Sgéal
    Am amháin bhí gásur ann agus Séaghan Ó Baoghall a bhí ar bá ngrádh leis a bheith ag airnéal achan oidhche. Chuir a atháir ar shiubhal ar fástodh go Tír Éoghain agus níor mhaith leis imtheacht on bhaile ar cor ar bith. D’imthigh sé agus rinn sé fastodh, bhí sé ag obair leis ar feadh míosa ins an deireadh dubhairt sé leis fhéin go bhfagadh sé an áit i ndeireadh ná míosa agus d’fág. Nuair a bhí an mí tuas d’imthigh se ag tarraingt ar an bháile agus ní rabh fhíos ag ná daoine a rabh sa’n teach cá deachaidh sé d’imthigh sé leis agus níor fhág sé slán ag duine fan teach. Bhí dorchadas
    Séamus Mách Suibhne
    Aonthain a Cailín