School: Mín an Tóiteáin

Mín an Tóiteáin, Co. Donegal
Conall Mac Cuinneagáin

1. (continued from previous page)
    tárrainghth agus dubhairth siadsan leithe annsin gó dtabharfadh siadh trí comairle duithe. An ceadh comairle, slainthe mhaith a beith aichi go dtí lá a bais, agus an dara comhairle fear mhaith a bheith aichi, agus an triomadh comhairle, teach ur a beith aicí nuair a d’eireocadh siadh ar maidhin agus nuair a d’eirig siadh ar maidhin bhí teach ur achu agus cinn sclataí air agus arsa n’beann leithe cadh tuighe nar innis tú sin damhsa, agus arsa’n giorsach níor smaointhigh mé orth. D’eirig an giorrsach uile ar maidhin agus tug sí giota aran leithe agus d’imthigh sí agus thobhar nar d’athain a chuidh daoine í nuair a tainig sí. Bhí sí go h-olch sín agus fuair an ceadh giorsach agus an fear uile posta la tar na mbarach agus bhí doig mhaith orta.
    Seamus Mach Suibhne
    Seamus Mach Giolla Brighdhe