School: Mín an Tóiteáin

Mín an Tóiteáin, Co. Donegal
Conall Mac Cuinneagáin

1. (continued from previous page)
    mé san uaigh ag deanamh mo fhaoiside le criosta ag gabhail un codhlata agus in olcas mo croidhe, a tighearna is mé ta olc indiaidh ar geall mé a déanamh agus na dearn mé e. A mhathair Iosa atá in eideadh Chriosta go rabh ag Eoin Baiste naomh agus easbol go rabh ag mo cheann. Teachtaire dilis Dé go rabh agam in am le ola chriosta a chur ar mo anam dilis a cheasuigh Iosa ar an chrann.
  2. Oidce na gaoithe Móire.
    Bá gnáth leis na daoine roimhe seo gán ropaí ar bíth a beith ar na toighthe agus ar na cruacha cionnus go rabh siad an bocht agus ní rabh airgead ar bíth achu, agus ní ropaí ar bíth ar cruacha acht ropaí deanta de cochan. Am amháin bhí oidhche gaoite móire ann bhí an gaoit ann agus arsa’n n-fear leis an t-sean-duine ta mé ag deánamh nac
    Séamus Mách Suibhne
    Seamus Mach Giolla Brighde