School: Mín an Tóiteáin

Mín an Tóiteáin, Co. Donegal
Conall Mac Cuinneagáin

1. Paidreacha
    Iosa mhic Iosa agus athair a tsluaigh is tu dhort fuil do croidhe ar mo cheannacht go cruaidh go rabh tu agam mo shuidhe, mo, luighe as mo chodhladh sa t-suain is go n-ibir tu ac sinaointeadh malluighthe i bfad uainn. Comartha mhic a duine agus piochtúir aon mhic Dé, slán leath a bhuirnín is ort a saothrughadh mé go rabh didéan ag m’anam o Iosa d’fulaingh a phais nach go rabh mé saor o peacaidh go bpillfhidh mé ort airist. Naomh Muire taobh mé fein leath aingéal Dé go rabh tu i mo choimeadh nach sgar liom go soillsiughadh Dia orm. Cumhdaigh agus coimheadh mé anois agus ar uair mo bhais.
    In ainm an athair le buaidh. A mhic a d’fulaingh a phian a Maighdhean Mhuire agus do mhac go sibh linn ar dtrian. A Mhuire threan-throchaireach nach mor é mo eagla roimhe do mhac. A Mhuire trean-throcaireach go rabh tu impide ar do aon mhac an t-ualach trom ata os cionn m’anam bocht a togail damh anocht.
    Tri aithine ta mé ag iarraidh ort a Críost. An chead aithine mé a shabhail o dhamnughadh siorruidhe, an dara aithine o sgannail shaogalta agus an triomhadh aithine m’anam a thabhairt na glóire siorruidhe.
    Síntear mé sa leabhaidh seo anocht mar shintear
    Máire Nic Giolla Chearr