School: Mín an Tóiteáin

Mín an Tóiteáin, Co. Donegal
Conall Mac Cuinneagáin

1. (continued from previous page)
    Nuair a fuair sí an t-uisghe choimheal sí do na cuid cluas agus ní rabh sé i bfad go bfuair sí biseach. Annsin chuaidh an sgéal thart fa’n tóbar ach níor chréid na daoine é ar chor a bith agus nigh siad a gcuid cos ins an tobar agus annsin thosaigh an tobar ag triomadh suas agus bhris sé anios as an talamh fa thuarm deich slat o thuaidh de’n ait a rabh sé agus annsin creid na daoine uilig ann.
  2. Tobar Beannuigh Doire Lic Chonaill
    Ta tobar beannuigh éile i nDoire Lic Conaill naom Conaill a chuir ar bun an tobar seo tá leacacha agus darach thart fa’n tobar agus d’fag sé lorg a dhá ghlun ins an leac atá ag an tobar. Tigeann cuid mhór daoine gach bliadhain ag deanamh an turas ag an tobar seo.
    Seaghan Mach Cealbhaigh
    Na Brocacha, Co. Donegal