School: Mín an Tóiteáin

Mín an Tóiteáin, Co. Donegal
Conall Mac Cuinneagáin

1. Amh amháín bhí fear agus bean ann í ndiaidh a bposta. Bhí an bean og ag sciubadh an toighe agus fuair sí sé pinghinn caillthe ar an urlár. Bhí gamhain ogh ceangailthe ag taobh an cisteannaigh agus rínne sé buaithigh. D'íafruigh sí d'on t-sean bean goidhe dubhairt an gamhám, Dubhairt an t-sean bhean go rabh sé ag' dul a innse ortsa go bfuair tú sé pinghinn caillthe ar an urlár. Crochnuigh an beirth comhairle go marbhfadg siad an gamháin mharbh siad an gamhain agus bruith siad chuidh de'n féoile fá coinne an dinnear. Bhí an fear amhuigh ag obhait sa phairch. Nuair a tarnigh an fhear ag a dínnear arsa
    AT1540: The Student from Paradise (Paris)
    Seamus Mác Suibhne