School: Mín an Tóiteáin

Mín an Tóiteáin, Co. Donegal
Conall Mac Cuinneagáin

ní fhachaidh sé ariamh é. Reidhteach = Comhnair.
    Ní fuil é, agus ní féol é, agus ní crámh é. Is fuil agus is feoil i d’fás, ball de mo bhallaid é agus sabhlann sé ar mo namhaidh mé. Reidhteach = Do ainm agus do [shloin]?
    Tchím é agus ní fheicim é. Tchím í dtór a chuilinn é. Siubhlann sé an rod as an drúict ni briseann sé. Réidhteach = Scath an duine.
    Chuaidh mise lá amháin go toigh mo athair Mhóir. Casadh rud orm cásta suas i bféar. Ní rabh sé n-a óir no n-a iasg. Thug mé liom na bhaile é, agus choinnigh mé é go deachaidh sé ar siubhal é fhéin. Réidhteach = Éilín cearc.
    Sighle Nic Suibhne
    Brighid Nic Suibhne