School: Carron / Carthan (roll number 7573)

Carran, Co. Clare
Micheál Ó Muirthille
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 19_047

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 19_047

1. (continued from previous page)
    fire in the roadside and boil their meals in it. Then they go on to another place and when night comes on they make a camp there.
  2. Féilí na Bliana.
    Oidhche Nodlagh :- An oidhche roimh la Nodlag .Lastar coinneal mór ins gach tigh agus cuirtear ina sheasamh sa bhfuinneog iadh.Annsin cuirtear cuileann na gcaor dearg ins gach páirt don tighe .An oidhche sin leis cuireann na leanbh ogha stocaí do chrocad ar an leabha agus tagann San Nioclas san oidhche.
    Ar maidin lae Nodlagh bíonn gach éinne ag an aifreann go moch.Bíonn breacféasta mór ag gach éinne annsin taréis an breachfeásta bíonn bean an tighe ag cur an dinnéar i gcóir .Bíonn sicín no lacain no
    Brighid Ní hEidinn
    Crughwill, Co. Clare