School: Carron / Carthan (roll number 7573)

Carran, Co. Clare
Micheál Ó Muirthille
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 19_004

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 19_004

1. (continued from previous page)
    ainm dó duac, bhí ocras ar duac agus aon lá amháin dubairt sé go ragfadh sé go dtí an righ dreathair do Colmán a bhí i ngairid doibh chun bhiadh d'fághail. Dubhairt Colmán go mbeadh biadh a dhatain acha. Cuaidh sé síos ar a glúnaibh ag guidh go trom le Dia. Ag an am céadna bhí an dinnéar réidh ag an righ agus bhí sé ag an bhpoinnte chun e d ite nuair d'eirigh na miosaí agus na Plataí agus nior stad siad ghur thainig siad go dtí an áith in a raibh an duach agus Colmán annsin bí biadh a dhatain ag Duach. Thainig sgannradh ar an righ agus do rith sé go dtí Colmán nuair a chonnaic duac an righ ag teach tháinig sgannradh air.
    Carran, Co. Clare
    Brighid Ní hEidinn