Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

Carran, Co. Clare
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 18_023

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 18_023

1. Seana Ceárdana.
    Coinnill Fadó deintí coinnlí ins na tighthe ins an dtuaidh .Gheigbhtí piosa téid agus leigti isteach í gcorcán go mbeadh tallow fiuchta ann.Croctaí as an sileál é agus nuair a bhíodh se tirm ,leigti isteach arís é go dtí go mbíodh sé ramhair go leór.
    Rópaí de gruaig capaill a deintí Rópa fádó .Deintí a trí no a ceathar súgáin de agus annsin cuirtí isteach 's amach tré a chéile iad agus biodh rópa maith aca annsin.
    Cliabhán .Nuair a bhíodh cliabhan le déanamh acu gearrtaí fód mhór ins an bpairch agus cuirtí slata ina sheasamh ar agus cuirtí slata eile tré na céile tríd na slata sin go mbiodh an cliabhán déanta acha.
    Siobhán Ní Lochlainn
    Castletown, Co. Clare