School: Carron / Carthan (roll number 7573)

Carran, Co. Clare
Micheál Ó Muirthille
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 18_014

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 18_014

Na Stoirmeacha.
    San bliadhain 1930 bhi fear darbh ainm dó Seamus Ó Gloinne ag snámh í Dolin.Tá an áit cúig míle deag ó Carn.Do thosnuigh sé se ag snam agus do chuaidh sé amach ró fháda san fhairrge agus annsin do bádhadh é.Is cuimhin liom nuair a thuith sin amach. Do bhí fear darbh ainm dó Séan Ó Linnane as pol ban ag snámh ar loch uisge í Gort an Cláir agus do bádadh é San áit céadhna seo do bádhadh fear eile darbh ainm Seán Ó burchaigh la Samhradh 'do b'eadh é agus bhí sé tar éis a dinnéir d'ithte ,agus do chuaidh sé go dtí an loch ag snámh agus do badadh é .
    Do bádhadh bean darbh ainm di Mc Guann í loch atá i Seise Mór cupla bliadhain o shoin.
    Siobhán Ní Lochlainn