School: Carron / Carthan (roll number 7573)

Carran, Co. Clare
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 17_021

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 17_021

1. Béal-Oideaas .
    Seancus i dtsaobh na h-aimsire .
    Bíonn alán daoine ag caint i dtaobh na haimsire.Deireann siad má bhionn an deatach ag dul suas san aer go mbeadh aimsear maith againn.
    Deireann siad ma bhionn an ceo ag séidead as an bothar go mbheadh droch aimsear againn.Má téigeann an grian fé i néal lán de uisge bheadh droch aimsear againn.
    Deireann siad má bhíonn an cat in aice na teine go mbheadh droch aimsear againn.Má bhíonn madra ag ól uisge agus ag ithe féar glas go mbéadh droch aimsear againn.Má bhíonn an cat ag gearradh píosa admad deireann na daoine
    Caitlín Ní Ciarsaig
    Termon, Co. Clare