School: Carron / Carthan (roll number 7573)

Carran, Co. Clare
Micheál Ó Muirthille
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 17_009

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 17_009

1. Tá fear laidir ina gcomnuidhe i Aontai darabh Padraigh Scanlen. Gach uair nuair a chuaidh sé go baile mór chun plúr no mín do ceannach thógfad sé é le fiachala o'n síopa go dtí an cár.
    Bhí fear darabh ainm Tadg Mach Giolla Martín agus bhí se abalta trí capaill do léim in dhiaidh a ceile. Bhí fear eile ina gcomnuidhe i Mezzah darabh ainm Tomás Quin, agus bhí se abalta cloch do caitheamh cúpla troigh. Bhí fear darabh ainm Tomas Mach Conmara agus bhí sé abalta rinnche go maith, fuair sé clú agus cáil ar an méid fileachta a scríob sé.
    Bí fear laidir eile
    Caitlín Ní Ciarsaig