School: Carron / Carthan (roll number 7573)

Carran, Co. Clare
Micheál Ó Muirthille
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 16_001

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 16_001

Tá Carn mór í Poulawhack agus tháinig daoine Ó America cun é do cuartuighadh .Fuair siad uaigeanna, cnamha daoine agus gac rud eile .Bhí alán daoine ag obair ins an gCarn i Poulawhack .Bhí siad ag obair i carn Poulawhack sa bhliadhain naoí deag triocadh ag ceathar.Annsan cuaidh siad go dtí cathair Comain agus fuair siad rud eigin déanta as óir .Bíonn siad ag obair í cathair comáin a bhliadhain naoi deag tríocadh agus cúig .Yair amhain bhí bó í slaibh na glusa agus bhí alan bainne aicí agus aon soiteac a thabharfaidh tú go dtí an bó cun i do cruadh líonfaidh sí .Aon lá amhain
    Ita Ní Conmara
    Kilcorney, Co. Clare