School: Carron / Carthan (roll number 7573)

Carran, Co. Clare
Micheál Ó Muirthille
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 08_007

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 08_007

i gCarn aon uair agus bhí sé ag dul go dtí Cillchornaig cun an Aifrinn do leigheamh.Cas sé le fear aosta ar a mbóthar .Bhí sé ag gol.Diarr sé air ,cad é an trioblóid a bhí air.Bhuail mo athair mé arsan fear aosta.Cé'n fá arsan sagart .bris mé pípe mo shean athair .Chuaidh an sagart isteach sa tigh agus bhí a athair ar an urlár agus bhí fearg mór air mar geall ar an pípe bhí a shean athair chois teine.
  2. Sgéalta Grinn.
    Bhí bean agus buachaill i dteach beag aon uair .Bhí sí ana aosta ,agus bhí an buachaill ag tabhairt aire dí.Aon lá amháin tainig cuilleóg ,agus sheas sé ar an maoí.Bhí an buachaill ann agus chonnaic sé an chuilleóg ,bhuail
    Pádruig Ó Níalláin
    Moheramoylan, Co. Clare