Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

Carran, Co. Clare
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 06_038

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 06_038

Bréagáin agus Caitheamh Aimsire.
    Ní deineann na páistí tímceall na h-áite seo mórán breagáin.Bíonn an cailíní óga ag fúgháil cun rudaí a dhéanamh dóibh féin.,mar, éadach le haghaidh báboganó rudaí eile mar sin.Deineann na beuachaillí chliabhain chun breith ar an lon-dubh agus an smólach ,agus deineann siad lúbaí cun breith ar choiníní.Deineann siad báid aaaaagus rudaí eile as páipeir chómh maith.
  2. Lucht Siúil
    Bíonn alan tincéirí ag gabháil tímcheall na h-áite ar feadh an t-Samhraidh. Bíonn capaill ag cidi aca agus bíonn asail ag daoine eile dóibh .'Siad na h-ainmneacha atá ortha ná :-Casey ,Doyle mac Cárthaigh ,Delaneys ,Fury agus Donovan .Bíonn rudaí dhá ndíol mar :-Pictiúirí ,cupáin,
  3. Lucht Siúil
  4. Lucht Siúil