School: Carron / Carthan (roll number 7573)

Carran, Co. Clare
Micheál Ó Muirthille
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 03_006

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 03_006

Na Scoileanna a bhí ann Fadó.
    Fadó ní bhiodh aon scoileanna ag na daoine acht an áit in a bhfuil alán scolaire ann taghann an maighisthir ann agus bíonn sé ag foghlaim ann.Timceall 90 blian ó shoin bhíodh sean séipéal i gCarn ar an dtaobh theas den séipeal a tá ann anois agus do bhíodh fear darb ainm "Finn"ag foghlaim ann ac ní bhíodh aon gaedhil ag foghluim acht bearla agus do bhíodh alán scoláire ag dul ann ,agus ins an séipeal seo taghann na daoine ann gach Domhnach cun an Aifreann.Ní bhiodh scoil ag na daoine gach la an uair sin ach an la in a bhfuil alán scoláire ann taghann an maighisthir ann agus bíonn sé ag foghluim ann ar feadh trí no ceathair uaire.
        1. buildings
    Seán Ó Loingsigh