School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 12_004

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 12_004

1. Cuireann muid fataí ar an bhfeilm gach blian. Ullmuigheann m'athair mo dearbhrathracha agus mé féin an talamh. Cuireann muid aoileach na feilme ar na drilleanna. Déantar na drilleanna le céachta. Úsáideadh céachtaí ádhmaid annseo fadó acht níl siad in usáid anois. Níl fhios agam gur deineadh laghanta annseo ariamh nó gur ceannuigheadh iad. Cuirtear na sgiolláin ar an aoileach agus annsin cuirtear cré ort. Bíonn súil ar gach sgiollán. Ní cabhruigheann na comarsain le chéile anois ag cur na bhfathach. Cuireann muid aoileach an t-siopa idir na fataí agus annsin cuireann muid an aith-cré ortha. Baintear na fataí le laghata. Cuirtear na fataí móra i bpoll amháin agus na fataí beaga i bpoll eile. Déantear ar poll sa dtalamh
    Ailbhe Ó Mártáin