School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 11_003

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 11_003

1. (continued from previous page)
    agus bhí sé ag dul go dtí an baile mór le croiceann an laoigh a dhíol nuair a chonnaic sé snag breac. Rug sé ar an snag breac. Fuair sé 40 punta ar an snah breac. Chuaidh sé abhaile agus theasbáin sé an t-airgead don bheirt eile agus dubhairt siad " cá bfhuair tú é." Dubhairt sé go bhfuair sé ar an gcroiceann é. Mharbhuigh siad an capall agus an t-asal agus chuaidh siad go dtí an baile mór acht ní bhfuair siad acht cúpla sgilleacha. Chuaidh siad abhaile agus chuir siad an buachaill i mála lén a chur isteach ins an abhainn. Rith girrfiadh le trí cosa an beaach. Chonnaic an bheirt é agus leanadar é. Tháinig fear le 40
    Brian Ó Teadair
    Shrule, Co. Mayo