School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 08_028

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 08_028

1. (continued from previous page)
    dinnéar a iarraidh agus annsin chuaidh se amach. Bhí clocha idir an dá theach agus chuaidh sé amach go dtí ana clocha. Bhí sé ag casadh na gcloch thart agus chonnaic duine éicínt é. D'iarr siad de céard a bhí uaidh agus dubhairt se gur chaill sé a dhinnéar idir an da theach. Bhíodh siosúr, snáthaid, clár-leatan, agus "thimble" aca. Rinneadar na léintteacha ins na tighthe sa mbaile. Bhíodh lín-eadaigh ag na daoine agus chuireadar lín ins an áit seo freisin. Bhí fear in a chomhnuidhe in aice le Baile an Rodhba agus bhíodh se ag déanamh roth-lín annsin.
    Seaghán Ó Gabháin
    Cloonbanaun, Co. Mayo