School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 08_013

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 08_013

1. (continued from previous page)
    ceapadar mór dhe. Bhí se ag dul amach an bóthar a bhí ag dul amach ó'n teach Lá amháin ag marcuigheacht ar chapall nuair céard a chonnaic sé acht a athair ag tigheact isteach le deirce a fhagháil. Dubhairt a athair leis go raibh se an- t-sásta le posadh a mhic agus d'iarr a mhach uaidh an raibh sé ag dul isteach go dtí an teach agus dubhairt a athair go raibh. Dubhairt a mhac leis gan teacht isteach mar dá bhfuighfeadh siad amach gur bé sin a mhac ní cheapfadh siad mórán de go deó arís. Dubhairt a athair leis go raibh sé ag dul isteach agus tháinig a mhac anuas ó'n gcapall agus mharbhuigh sé a athair agus chuir sé é agus é marbh imeash na duilleóga. Chuaidh sé isteach go dtí an teach agus ní raibh sé in ann aon rud a ithe le seachtmhain in a bhiaidh
    Seaghán Ó Gabháin
    Cloonbanaun, Co. Mayo