School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 08_011

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 08_011

1. (continued from previous page)
    buachaill leis go ngoidfeadh sé fhéin na caorig. Bhí péire bróga nua ag an mbuachaill. Bhain sé ceann amháin de na bróga de. Chuir sé ceann amháin de na bróga ar an mbóthar roimh an fear acht chuir sé coc mada te ina an mbroigh. Chonnaic an fear an bróg agus bhí an bhróg eile ar an mbóthar nuair a chuaidh se píosa eile. Chuir sé na caorigh ar taobh an bhóthair leis an péire bhróg a fhagháil. Nuair a tháinig sé arís bhé an bhuachaill imthighthe leis na caorigh agus dubhairt an gadaidhe nach bhfuair sé buachaill chómh glic leis ariamh.
    Seaghán Óg Ó Gabháin
    Cloonbanaun, Co. Mayo