School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 06_011

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 06_011

1. Béaloideas

Bhí fear ann fadó agus bhí sé cosamhail leis an "Gobán Saor".

Bhí fear ann fadó agus bhí sé cosamhail leis an "Gobán Saor" Bhíodh sé ag déanamh caisleáin breágh agus lán rudaí breághtha eile. Bhí iongantas air céard é an mheas a bhí ag na daoine faoi'n a chuid oibre. Rinne sé bosca bréagh agus chuir sé alán marcanna deasa air, Nuair a bhí na daoine imthighthe isteach ina sn séipéal chuir se an bosca taob amuigh de'n séipéal agus chuaidh sé isteach ann agus chuir sé an glas ar an taobh istigh de. Táinigh na daoine amach on Aifreann agus thosuigead ag caint faoi an mbosca. Dubhairt gur bé an bosca ba breaghtha ins an domhan acht go raibh se troigh ró fhada. Chuala an Goban é agus taobh istigh ann. Chuaidh se abhaile agus gearr sé troigh de. Chuaidh sé go dtí an séipéal agus rinne sé an rud
    Tomás Ó Cnámhtáin
    Pádhraig Ó Cnámhtáin