School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 02_010

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 02_010

1. (continued from previous page)
    bfeilmeóir. Tainigheadhar lá agus do labhair an bean léobhta mar seo "ta sibh ag teacht anois le achar fada agus beidh suipéar mhait le núr n-aghaidh san oidce amáireach, le conghnamh Dé" ar sise. Ar maidin lá'r na bháirrach tar-éis a brisféasta ghléas sí suad í féin mar tinncéir aguis chuaidh sí cuig an tailliúir ag iarraidh déirce. Dubhairt se nach raibh rud ar bith aige le tabhairt dí acht acht píosa beag éadaigh. D'imhtigh sí annsin go dtáinigh sé chómh fada leis an ngréasuidhe. D'íarr sí déirce uaidh. Thug sé píosín leathair dí. Chuaidh sí chómh fada leis an bfheilmeóir annsin ag iarraid déirce. Tugh an feilmeóir arán agus bainne agus tae di. Thug sí abhaile iad go léir. An oidhche sin
    Seaghán Ó Teadair
    Pádraig Ó Laithne