School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 01_008

Cristeóir o buabheacháin
    Máirtín ó Ceóinín a chomnuigeann i gCarcoir Mhóir a dinnis é.
    Scéal 31 - 1 - 38
    Bhí lá padarín i gConnamara duairim is fiche bhliain ó shin. Bhí dhá dhream le bheith ag troid ann agus bhí duine is fiche ar gach taobh. Bhíodar le bheith ag troid le fásanna fuinnseóga. Bhí dhá ceannphort artha agus bhí ceann acu óg agus an ceann eile aosta. Bhí an fear óg an-mhór inghean an fhír aosta. Bhí an fear ó agus an fear aosta agus inghean ag cainne roimh ag troid agus dubhairt sí leis 'ná bhail im athair trom'. Ní bhiodh mé go trom é agus
  2. Bhí lá patarín i gConnamara tuairim is fiche bhliabhain ó shoin. Bhí dhá dhream le bheith ag troibh ann agus bhí duine is fiche ar gach taobh. Bhíobar le bheith ag troid le fásanna fuinnseóga. Bhí dhá ceannphort artha agus bhí ceann acu óg agus an ceann eile aosta. Bhí an fear óg an-mhór inghean an fhír aosta. Bhí an fear óg agus an fear aosta agus inghean ag cainnt roimh ag troib agus dubhairt sí leis 'ná bhuail m athair trom'. Ní bhuailfidh mé go trom é agus
    Languages
    Cristeoir Ó Buabheacháin