School: Shrule (roll number 7795/7796)

Shrule, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 01_002

The Schools’ Collection, Volume 0038C, Page 01_002

1. Bhí tailliúr ann fadó agus nuair a bhí an chéarb foghlumrha aige. Dubhairt sé go raibh sé ar thoir oibre. Chonaic sé sealbh míolróga agus bhuail sé iad le clár a bhí aige. Mharbuigh sé na ceabhra ann. Cuaibh sé go gabha geal ansin agus d’iarr sé de an ndéanfadh cliadeamh dó agus dubhairt sé go ndéanfadh sé dó é. Dubhairt sé an tailliúr ansin sgríobhabh ar a druim go raibh se in ann na céabhra a mharbhú. Bhí sé comh féar leis an rásúr agus sgaipeadh sé an cloigeann de dhuine ar bith leis an gcéabh bhuile. Nuair a thug an gabha an claibheamh dhó, d’iarr sé de céarb é a phaighe
    Cristeoir Ó Buachacháin
    Máirtín Ó Ceóinín