School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 49_037

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 49_037

1. ag imirt leacan bhíonn sgata gasur agus cloc ag cuile duine ací agus bhíonn cloc mor acú agus cloc beag leacaid ariar clo mór agus an te a raibh a cloc suas aige má ceapann se duine ar bhit riteann sé sios agus caitfid an duine eile a cloc a cuir sias.
  2. earcai bionn sgata daoine ina suide an an orlar agus maide acú agus abrocad duine acú earcai earcai bó maol agus togaige í agus cuireann duine eile acú suice ar eadain an duine a thog an maide den orlar agus agus abrocaid duine eile ací annsin iarcai iarcai seilamide agus togaige í cuireann duine annsin auice ar eadain an duine a dfag an maaide ar an orlar
    Seosamh Ó Móráin
    Cnoc na Ceasach, Co. Mayo