School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 46_015

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 46_015

1. Seanamhráin

Cearc agus coileach a d'imthigh le ceile

Cearch agus culloch a dirtig le ceile de suileadar Eirige go bris siad a gcroide ag Dnien (?) O Tuafall a bí siad ar fearach ag ite fear sleibe is a coladh san Fhruig.
    Cruinnig mná bhaile isteach latar na barach a ag smaoinm is ag cardal is deanam an gcuid sport Sé dubhairt beann acu a bí tursach le raite go bhuige sí bas le dual ins an fhoul (?) tarruing sí tuice (?) sgean fada gan faobhar is leagadar mo ceann sios ar an stob (?) mar bé sgatamh beag eile de fhad ar saogal sa sgior fearr an tuig isteach sgiopad go le reic sí a aram (?) gan fhear a bí tios ceard tá siubh
      1. poetry
    Mícheál Ó Gallachobhair