Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 41_033

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 41_033

Ar an leathanach seo

1. 1 Na cluifí a biodh ag na sean daoine fado. Thart an cruipe Do shuideamh go leor daoine síos ar sthol agus geobhann duine acú thart leis an cruipe agus thabhairthad sé go duine acú é
    Do fiughruigad se go na daoine a bhí ag suidhe sios cen duine a thug sé an cruipe dho agus dá mbeadh siad mí cheart do geobhadh siad an meid buile a dabróchadh an duine a raibh an cruipe aige.
    2 Dallóg Sé an caoí a dimir síad dallóg Do chuiread duine acú dallóg ar a éadan agus darochad sé "Fiúgruigheamh an dalog a bhaile go baile is an méid atá ins na oirnéal bí igceart lár an tíghe agus an duine a cheapadh
    Seán Ó Móráin
    Cnoc na Móna, Co. Mayo