School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 36_045

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 36_045

1. File an Bhaile

Bhiodh go-leor file ins an áit seo fado shoin agus tá cuid anngo foill. Mícheal T. Ó Ghallchobhair, Seán Ruadh Ó Gallchobhair agus go leor file eile.
    Do rinne Micheál T. O Gallcobair ceann na daoine a dóghadh in Albain. Do rinne Seán Ruadh O Gallcobhair Tairgrioghacht Brían Ruadh agus go leor eile, rinne sé ceann Slúipín Mhachan, agus ceann Loch Thoin a Choire, agus amhrán Bhríghidh Móire, agus Bádh Sheán Healy, agus Bád Mhártan Mhór, agus an Sean Bhó Mhallaigh, agus do file eile Pádraig Séan Ruadh mhac Sean Ruadh. Rinne se ceann Teach a Taibhrin.
    Cáit Ní Chaithlín
    Cnoc na Ceasach, Co. Mayo