School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 32_046

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 32_046

1. Bhaithadh bádh on mpéar amuigh agh toin na duaithe. Bhí sí ag teacht o cathair na ins an trathnóna bhí locth cloch aol léofa agh cuaidh on na cloch amach frífa agus tháinig tuisghe isteach annsin agus níor baitheadh duine duine arbith bhí asal leófa agus snám sé go dtí an taob sin tall, agus tá sí annsin go fóill.
    Mártan Mac Máighistir
    Cnoc na Móna, Co. Mayo
    Mícheál Mac Máighistir
  2. Báithadh Bhádh Padraigh o Gallcóbhair igcathair na mairth bhí martán Neddín leis agus bhí sé na coladh agus bhí lochth cloch aol leis agus cuaidh na cloc aol amhach tríthe agus táinigh an tuisce isteach agus líonadh an bad agus