School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 32_029

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 32_029

1. Seanamhrán

Anois teacht an Curraigh beidh

8. Ní tromaide an luch lach. Ní truimide an cath ar éinne Ní truimide an caoire colaunn. Ní truimide ain colainn ciall.
    Buacaillín mise tá acrach agus chaith mé mo shaogal ar luing baininthe sgil as na spéribh agus comharann na réalta liom agus (racair) racaidhann annonn go de mace igcoune. Lucht tea, agus rumh agus nach iomhda bean deas a dearfaidh ono cosa tar liomh.
    Anois teacht an Earraigh béidh an lá ag dul chun sínadh agus tar éis na féil Brígide ardócódh mé mo chéol o chuir mé in mo ceann é ní stopaidh mé choidhce go seasaigh mé thíos ilár Condae
  2. Seanamhrán

Ní tromaide an luch

29
    8
    Ní tromaide an luch Ní truimide an cath ar éinne Ní truimide an cadire colaunn. Ní truinhnidhe am colainn ciall.