School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 30_053

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 30_053

1. (Mo) Díol agus Ceanneact 27 - 9 - '38
    Ní ráibh acht cúpla siopaí san ceantar seo san t-sean aimsir. Bhí cuid acu i Bailingleanna. Siopa Micheal O Gallacobhair a bhí an ceann de ná síopaí, Níl an síopa san teacht sin anois. Tá siad ag díol ola san teach sin go fóil ach níl siad ag díol tae na suicre san teach anois mar a bhí fádo.
    Bhí ceann eile aca i Cnoch na Ceasac Eogán O Gallcobhair . Bhí sé sin ag díol earraid san t-sean aimsir acht níl sé ag díol earrai ar bith anois san theach sin.
    Tá go leor síopa tart annseo anois. Ní raibh móran margadh an fadó már tá anois. Tá go leor margi? an anois.
        1. trade
    Brighid Ní Dhuibhir