School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 28_038

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 28_038

1. Bhí trí no ceathair go raibh ag teacht ó thír eicint agus bhí siad ag thoin Suaithe. Buaileadh iad in aghaidh cloiceh agus baitheadh an dá bhád agus sabháileadh na daoine mar chuaigh amach báid bheaga agus bhí na daoine sabháilte. Timpeall seachtain ina dhiaidh sin thainig na báid báite isteach ar an trá agus iad briste réabtha agus thosaigh na daoine ag déanamh tine don adhmad. Mar an geimhreadh a bhí ann agus thosaigh na daoine go léir ag déanamh tine mhaith sa gheimhreadh agus bhí na daoine ag déanamh tine maith.
    Máire Ní Ghallchobhair
    Buailingleanna