School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 28_033

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 28_033

1. Bh fear agus bean an fadó agus bhí beirt páiste acú. Lá amháin cuaidh an gasúr amach ag siubhal agus bhí an fear ag obair amuigh sa bpáirc. Nuair a fuair an cailín iad uilig imthigh as an teach cuir sí an madadh suas ar bposcha chuir sí hata ar a cheann agus píopa in a bhéal agus cóta air. Cuaidh an cailín amach agus coinnich sí an gasúr ag teacht chuige. Cuaidh an cailín síos i seomra amhalach nuair a tháinic sí an gasúr ag teacht chuige. Tháinic an gasúir isteach agus chonnic sé an rud ar an mbosca rith sé amach ag a athair agus sé leis go raibh taibhse istigh sa teach. Chuaidh an athair isteach go dtí an teach agus coinnic
    Brighid Ní Ghallachobhair
    Buaile an Ghleanna, Co. Mayo