School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 27_008

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 27_008

1. Seanamhrán

Anois teact an Earride bead an lá

Anois teact an Earride bead an lá dul cun sinead agus tar eis na fuil Brigide ardeocaid mé mo sheol go cuilte - mac racaid mé go neanide cuirt misa ann go bogas da mile go ball an tir mhoir O fagam le b-utach thú go n-eirge mo criosa muir eireocaid gaoid nuair munn i scapis an [eid]? smaoinm air cearra no air ghaillin taobh thios de ar sgit dhá mhile iad air planide mhuigheo. Cil eadan an balla a bfhasann gac nid ann tá smeara suth criob aon is measa ar gac sort is dá mbein in mo seasamh i gceart lar mo dhaoine [?] imeocaid an dom agus bein a rist óg.
      1. poetry
    Peadar Seoighthe