School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 25_041

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 25_041

1. (1) Bhí gasúr agus cailín ann fadó agus bhí madadh bán acu. Lá amháin chuaidh an gasúr amach ag siubhal. Chuir an cailín an madadh suas ar bosca agus chuir sí hata ar a cheann agus píopa in a bhéal. Chuaidh an cailín abhaile nuair a tháinig an gasúr isteach. Tháinig sgannradh air agus rith sé amach ag a h-athair. Tháinig an t-athair isteach leis agus chonnaic sé an madadh agus thosuigh sé ag gáiridhe.
    (2) Bhí fear ann fadó agus bhí bean aige. Bhíodh sé i gcomhnuidhe ag imirt cárdaí iongantach mall san oidhche. Oidhche amháin bhí sé ag teacht abhaile agus chonnaic sé rud éicint ar an bhóthar agus slabhra móire ag déanamh
    Cáit Ní Gallachobhair
    Cnoc na Ceasach, Co. Mayo