School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 24_019

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 24_019

1. Díol agus Ceannacht.
    1. Ní bhíodh siopaí go fluairseach sa aith séo ní raib ann acht cúpla síopa. Bhí ceann ag Séarlais O Gallocabair, agus siopa ag Miceál O Gallocabair freisin. Caithead na daoine a dul go cathair na mart igcoinne a gcuid biadh.
    2. Bhíodh siad ag díol earraí iniod an Aifrinn taob amhuigh do teach an pobail. Bhí dróch saogall an sa t-sean aimsir b cutead na daoine a beith ag iasgaireacht [cuile]? lá agus ag tabairt an iasg ar earraí.
    3. Ní bhíod go leor airgid sa ceanntar seo fadó bhí na daoine go h-an bhocht do [tiarod]? siad leata oibre ar son earraí
        1. trade
    Martán Mac Maigistir