School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 21_031

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 21_031

1. Bhí preacan an fadhó ag bhí ocras mor aír mar niar ithe sé teadaí lé cupla lá riama sin. La amhain agus é ag dul tart agus fuair sé piosa caisa agus bí asás mhor air cuaidh sé suais air creann mhor agus brod mhor air. Bhí an piosa caise in na beal aige. Ní fada a bí sé an sín go dtaainic an Sionnac thart agus dearc sé suas air in chreain, agus connic sé an preacan agus an piosa caise in na bheal aige. Ba maith leis an piosa caise a beith aige agus seas sé ag bun ha crainn aus tiosuig (?) se ag cainnt leis an preacan. Dubhair sé le go mo, maith le oireann a chluisgeal. D'oscal an preacan a bheal le aireann a raid agus nuair a dosail se a beal lé an oirean a raid thuit an
    Brighid Seoighthe
    Maigh Mhuilinn, Co. Mayo