School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 21_028

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 21_028

1. Sé an t-ainam ata ar an ceantar ata mé in mo comnaic Glasoilean. Tá sé in-aice an farraig. Tá trí ceinn déag dhó tiogad ann. Tá cuig cinn do tigidh sglataí ann. Tá oct ceinn do tiogai ceinn tig ann. Teac cinn tiog ata agam. Gaeilge is coiseanta a leabairt ann. Is fearr leis na daoine sceal ineast in Gealtag no in Bearla. Se an fag a bfuil Glasoilean an - bí oilean glas ann fado. Tá an talamh go mait ann. Nil moran cloca ann. Tá go leor seán daoine ann. Nil moran daoine oga ann. Tá go leor daoine aosta ann.
    Sé an sloinucad ata orm Seoighthe. Thíogha ceann thigh a bhí uilig an fadha. Geadlaid is minic a leabairteir in Glasoilean. Sé an tanam ata ar na séan daoine Sioreaca Ní Phiotan Cait Seoighthe Sioban Ní Ghionta Miceall Seoighthe agus Breann Seoighthe. Sín é an mead sean daoine at a sa bhaile.
    Brighid Seoighthe
    Maigh Mhuilinn, Co. Mayo