School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 21_024

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 21_024

1. (continued from previous page)
    agus béo e an rud a abreann an ge leis an sionnac tige a bfuil ag seidig an teinne, le uisge a teigid tige an t-uisge lé malaí a nigic tige na malaí, le gé anan (?) a théarint, tige an(?) sganam le sgean a nig tige na sgean lé dó cuid éanaca á marbuig. A bí an mo coirce ariar tige na mharbuigid dá a rear mar ní raib aon sgean agam act tá sgean agam agus marbúigid mé anois iad
    Ní marbuigid tú agus thoúigeann an gé an sionnac go mhuide na h-eannac léig marbuigidh leig
    Brighid Seoighthe
    Glasoilean
  2. Bionn ropa ag na paisti agus cuintong beirte den na paiste, an ropa agus bheirfid paiste aga leim thear an ropa agas beid an beirt a beid ag cuineal an ropa a g-arda an ropa nios iarda cuile uair go mbuid chúm (?) ard nac beidir leís é luimnig, agus tosuighid paiste eile ag leimnigh ar an caoí eile no go mbeid siad tuirse
    Brigid Seoighthe
    Glasoilean