Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 21_023

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 21_023

Ar an leathanach seo

1. Iomreann na paiste anois dolog agus seó é an 'a iomreann siad í. Bíonn sgata paiste ann agus cuireann siad an dolog ar cinn aca agus beid sé ag éirig duine a cheapad agus an duine a leagadh sé a leam ar cuiread an dolog ar sin agus mar sin hart go méid siad torsa,
    Brighid Seoighthe
    Maigh Mhuilinn, Co. Mayo
    Brighid Seoighthe
    An Glasoileán, Co. Mayo
  2. Seo é an caoí le mhealac a himirt. Beid sgata paiste ann, agus teigid scata aca imealac agus crimid ann scata eile aca, agus nuair a beid an scata mealac teigid an scata eile ag cuirtig an scata a cuid á mhealác agus nuair a beid siad failte acú gubad an staca eile mealac agus mar sin
  3. Seo é an caoí le gí agus sionnac imirt. Bud paiste amain in na gé agus beid eile aca in a sionnac agus beid scata paiste ar cul an gé