School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 21_020

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 21_020

1. Tá filú ins an cheantar seo is é an t-ainm ata air Micheal O Gallcobair rugad é Chorran Nior cailleadh go Feole e,
    Seán Rugaid
    Bhí filí eile sa ceantar séo, sé an an t-anm a bhí air Seán Rugain. Rinne Sé go leor oirean. Tá sé cailte anois. caillead é corrain. cuiread é cill dheanmad, rinne se oireann faoí bad Martan Mor. Agus cean Snuipin Mochain, Seo é a cean, Snuipin Mochain da rliom bha laic thú traig bhí tú garda dhé cean iniar Ní raivh grean no geallac an act gaoí mhor is baisteach gan fios cean cearneal ina raib do trial ag tuain an ratad sead bí an gair bocht ar mna sa ag paistí mar biod slug sig ag duail le pát aocha is le captain Máile is le na gceaco a béadh leobta iniar, do cuaid coltain iuirtid ba mo no i [?] e na siosa gligal no bhair na crainn,
    Bhad Mhartain Mor
      1. poetry