Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 21_015

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 21_015

Ar an leathanach seo

1. Bhi gasur agus cailin an fado agus bi madadh aca. La amain cuaid an gasur amac agus cuir an cailin an madadh suas ar bosac agus cur si hata ar a ceann agus piopa in a bheal agus cuaid an cailin abaile. Nuair cannaic an gasur isteac scrainic se thaogal se gur diamsa a bi ann agus rith se amac ag a atar agus dinist se da aitir a rud a cainnic se agus cannac an thairig isteac connaic se an madadh agus tosuigidh se ag gairig, faoi an madad.
  2. Bi bean an fado agus bi cat aci. La amhain cuaid an bean amac agus cuaid an cat suais ar an bord. Bi cruiscan bainne ar an bord agus tosuigid an cat da ol. Nuair bi se olta aige nair thocaid leis an ceann tarraing anios as an cruiscin agus bhris se an cruiscin agus dit se na cola cois na teine.
  3. Bhi preacan an fado agus bhi tart mor air. Ni raib aon uisge le fagal aige. Bi se ag dul thart o ait go hait. Chainnic se cruisgin agus uisge ann. Tosuige se a cuir cloca isteac ann leis an cruiscan a lionadh agus nuair a
    Brighid Seoighthe
    Maigh Mhuilinn, Co. Mayo