School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mayo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 21_001

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 21_001

1. (continued from previous page)
    1. Ceitre corneal ar mo leabaid. Ceitre h-aigeal Dia dhó raibh mo fhaire do bain bas anocht na maidin i bFaiteas, Dia dhó raibh mo aire (dul a colad)
    Brighidh Seoighthe. N glasoilean Corrain
    2. A Iosa milis atair truag doirt orm brion go dhó grasta anois dhó glaneas mo croid tá aran cruid. Is i broch na shmainte milte seo uaban, Angal ioba Angal dia cabar liom ar fad an lea rí lé meas go sioread dlu na lig an diubhal in h-ean na mbu (ar maidin)
    Brighidh Seoighthe N glasoilean Corrain
    3. A meig deas beannug is Fuair Fluic é do balach. Is tú tre te dhó lainibh go heagert faig uimpig. O dhó mach an meid Paieid a scuiread go caitir na glóre. (Ar maidin)
    Niall Seoighthe Glasoilean Corrain
    4. Reir dé go ndeinmid beata na naomh go tuillimid ceol na h-aingeal go cloisimid rodairch na bFaiteas gho bhFeicmid (Ar fhuid an lae)
    5. A dia na bhFlacas is tus mo neart a tugtar na-nandul is leasa mo suil. Nuair a duiseaca san oidce (Salacar in do suil)
    Brighidh Seoighthe Glasoilean Corrain
    6. Coraigh do chós go moch in afrinn corraig de béal briatra beannuig coraig dhó mear sleabrat damana muscalt de agus dibit an anacain (Nuair a binn muad sa leabaid)
    Brighidh Seoighthe N Glasoilean Corrain
    Brighid Seoighthe